Medium

Medium Frank is momenteel

medium

Mediumschap is de praktijk van zogenaamd bemiddelende communicatie tussen geesten van de doden en levende mensen. Beoefenaars staan ​​bekend als “mediums” of “spirit mediums”. Er zijn verschillende soorten mediumschap of spirit channeling, waaronder seance-tafels, trance en ouija.

Het geloof in paranormale gaven is wijdverbreid ondanks het ontbreken van objectief bewijs voor het bestaan ​​ervan. Wetenschappelijke onderzoekers hebben geprobeerd de geldigheid van claims van mediumschap vast te stellen. Een experiment van de British Psychological Society leidde tot de conclusie dat de proefpersonen geen mediamiek vermogen vertoonden.

Mediumschap won aan populariteit in de negentiende eeuw, toen ouijaborden door de hogere klassen werden gebruikt als een bron van vermaak. Onderzoeken tijdens deze periode brachten wijdverbreide fraude aan het licht – waarbij sommige beoefenaars technieken gebruikten die door toneelgoochelaars werden gebruikt – en de praktijk begon zijn geloofwaardigheid te verliezen. Fraude is nog steeds wijdverbreid in de medium- of paranormale industrie, en tot op de dag van vandaag worden er gevallen van bedrog en bedrog ontdekt.

Er zijn verschillende varianten van mediumschap beschreven; misschien wel de bekendste vormen zijn een geest die zogenaamd de controle over de stem van een medium overneemt en deze gebruikt om een ​​boodschap door te geven, of waarbij het medium de boodschap gewoon “hoort” en doorgeeft. Andere vormen omvatten materialisaties van de geest of de aanwezigheid van een stem en telekinetische activiteit.

De praktijk wordt geassocieerd met verschillende religieuze geloofssystemen zoals sjamanisme, Vodun, spiritualisme, spiritisme, Candomblé, Voodoo, Umbanda en enkele New Age-groepen.

Zoekwoorden: medium, mediums, paragnost, Paragnosten, medium Frank,  paranormaal, spiritueel , Hemels, contact, helderziende, helderzienden, waarzegger, waarzeggers, 0909-0209, 09090209